fredag 4 april 2014

Varför ska du gå och rösta ?

25 maj är det dags att rösta till EU-valet. Det är viktigt att just du går och röstar. Läs här nedanför om varför det är viktigt att rösta!


Jag kan säga att jag tycker att det är viktigt att rösta in för EU-valet för det är dom som fattar beslut som påverkar ditt dagliga liv. Genom att rösta visar du ditt stöd för ett beslut, en kandidat, en grupp eller ett parti. Om du inte bryr dig att rösta så måsta du står ut med det som väljs i 5 år. Fast du inte tro att din röst räknas så har det en jätte stor betydelse och ta reda på de olika partierna vad dom vill göra bättre. Det är du som betyder nåtgot i det här valet det är du som kommer göra skillnad om du går och röstar. Du får känna att du är viktig i vad just vad du vill välja.


Om du är osäker på vad du ska rösta så har jag en lösning det finns en app som heter mittval2014 där man kan se hur andra tänker om det är någon som tänker som dig. Men om du inte vill ladda ner det på mobilen så finns det en hemsida där du kan kolla. Så gå och rösta och hjälp ditt dagliga liv och även andras genom att gå och rösat!


http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/vanliga_fragor/  http://www.eu-upplysningen.se/eu-valet/  http://www.europaportalen.se/2014/02/tva-av-tre-unga-tanker-rosta-i-eu-valet http://cor.europa.eu/en/regions/Documents/d3c13366-05f5-4dde-8014-ab3fdd2d22c5.pdf http://www.myvote2014.eu/sv



Zandra2a

3 kommentarer:

  1. Jag tycker det är en bra text och du lägger mycket vikt på att varje enskild person är viktig och att man bör rösta. Men det jag saknar lite är vad EU betyder för Sverige och vår befolkning, eftersom många inte vet hur EU påverkar oss. Men som sagt en jätte bra text och man blir motiverad att gå och rösta. :)
    //Elin

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet! Du förklara bra varför just min röst är viktig och du ger motivation till att rösta om man står och väger för om man ska rösta eller inte. Mycket bra tips om det där med appen, det var inget jag visste fanns ens! Bra med många källor. Det du hade kunnat förbättra var att du hade kunnat lägga in lite statistik, lite siffror om hur många som deltar i röstningen osv. // Alexandra H

    SvaraRadera