fredag 25 april 2014

2A-EU-valet

Eu – val
http://www.abf.se/ImageVaultFiles/id_12291/cf_77/vems_europa-logo.PNG?~12291~vems%20europa-logo
Den 25 maj är det Eu - val i Sverige. Det vi röstar om är vilka som ska respektera oss i Europaparlamentet. Då får alla som fyllt 18 år rösta. Det röstas om 20 ledarmöten som kommer att representera oss i fem år framöver. Frågorna inom EU berör väldigt många viktiga punkter. Bland annat jordbrukspolitik, brottsbekämpning, flyktingpolitik och miljöpolitik. Därför är det viktigt att man lägger ner tid på att läsa på om de olika ledarmötena, så att man inte röstar fel.
EU tar många viktiga beslut som påverkar landet. I EU kan de till exempel ta beslut om lagar och regler som ska gälla i landet. Därför kan det vara viktigt att man röstat fram några som är lämpliga för jobbet att representera Sverige så att man blir relativt nöjd med de beslut som tas. Om man inte anstränger sig med att rösta är det som om man bor i en diktatur, man bryr sig inte eller så tänker man att ens egna röst inte spelar så stor roll. Men det gör den, om alla hade tänkt att ens röst inte spelar speciell stor roll så hade det inte blivit något val överhuvudtaget då det inte skulle finnas några som röstade. Därför är det viktigt att alla som kan rösta gör det för än i dag finns det många miljoner människor som vill rösta men som bo i ett land som de själva inte kan forma och de tvingas leva efter regler som de inte kunde påverka.
Om fler och fler slutar att rösta kommer vårt land till slut bli en diktatur då ingen i landet bryr sig tillräckligt mycket för att rösta. Om detta skulle ske hade det varit som att ta ett steg i fel riktning. Att istället för att fortsätta att moderniseras så går vi bakåt i tiden vilket inte hade varit speciellt bra. Därför är det viktigt att rösta så att landet fortsätter att utvecklas i rätt riktning och förändras så som vi vill ha det.
Källor:
-          http://www.elections2014.eu/sv

Av. Evelina Becic Orbulescu 2A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar