tisdag 29 april 2014

Hälsohets


Det finns många ideal i media om hur man ska se ut, hur man ska leva och vilka dieter man ska gå på. Var tredje barn i Sverige lider av övervikt och fetma är ett växande problem i världen.
Men hjälper verkligen artiklar och reklam i media? Många tror att om man kan övertyga människor om att man ska träna si och så länge och äta på ett visst sätt så kommer människor att falla för konceptet och bli hälsosamma vältränade människor. Jag tror inte att människor som blir påtvingade särskilda ideal mår så värst bra utav det. En människa som tränar och äter rätt, men ändå misslyckas med att se ut som idealen tror jag känner sig misslyckad och kanske ger upp hoppet helt och sedan skiter i att äta rätt och träna. Jag tror att det blir en motsatt effekt.

Hur kan människor tro att unga idag mår bra utav att se perfekta människor med vacker hy och jättesnygg kropp? De flesta unga idag har eller har haft en ätstörning p. g. a samhällets påverkan på unga människor om hur man ska se ut. Antingen svälter man sig, får bulimi eller tröstäter. Väldigt många unga människor som inte lever upp till idealen blir mobbade och otrevligt bemötta p. g. a människors ytlighet. Samhället och media har påverkat människors psyke att tycka dåligt om sig själv för att man inte når upp samhällets tankar om hur en människa ska se ut och leva.


Jag tycker hellre att man ska försöka se igenom alla falska ideal och försöka vara sig själv så mkt man kan, för ingen letar efter någon perfekt för en sån människa finns inte.

Kim 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar