torsdag 15 maj 2014

EU är en internationell organisation som 6 länder startade tillsammans på 1950-talet. Nu har det vuxit och 28 länder är med i eu. Till en början så handlade det bara om att kontrollera kol och stål produktionen. Sverige gick med i eu 1 Januari 1995.Det tog sverige 5 år att komma med i eu.
Den 25e maj är det val. Varje röst räknas även DIN!.  Man bör rösta för sin egen och andras skull för om alla skulle tänka att nej jag orkar inte gå iväg och rösta så blir det inte demokratiskt vilket det ska vara.        
Eu gör så att det blir lättare att köpa och sälja produkter och tjänster inom medlems länderna och på det viset har du tagit bort skatt och tull avgifter.

Eu gör det lätt på tex en svensk att åka till Norge och jobba. Eu bestämmer vilka rättigheter personer har som kommer från ett annat eu land som vill jobba eller bo där. Man ska kunna röra sig fritt mellan länderna utan en massa uppehållstillstånd och så vidare. Vilket är bra då man kanske inte hittar nå jobb i sitt eget land men har möjlighet att åka till ett annat eu land och jobba med ett yrke som passar än själv bra. 


Simon Högberg 2AAAAAAAAAAA
badasss
öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar