torsdag 13 mars 2014

Snygg kropp med stora bieffekter

                                                              
Vem skulle inte vilja ha en maskulin kropp att kunna visa upp. Men skulle det vara värt om man fick stora bieffekter av det. Anabola steroider är ett sätt att få den där vältränade kroppen på ett snabbt och enkelt sätt. Man kan få tag på anabola steroider på gatan och internet, och man kan välja om man vill ta det som piller eller injektionsform.’ Men är det verkligen värt att få det genom fusk. Jag anser att det är mycket nyttigare för kroppen och speciellt hjärnan att träna sig till den på ett hälsosamt sätt istället för att behöva drabbas av de bieffekter som tillkommer när man tar anabola steroider.

Jag anser att anabola steroider är ett dåligt val att använda sig av på grund av att det kan bli en stor fara för en själv, familjen och allmänheten. De bieffekter man kan få igenom att ta anabola är t ex aggressivitet, girighet och sterilitet. Du kan dessutom tappa hjärnceller, dina könsorgan kan förändras och du kan drabbas av svår akne. Kvinnor kan få förökad hårväxt på kroppen och menstruationsstörningar.

En annan stor bieffekt är när folk blandar anabola steroider med alkohol. Genom den blandningen kan få stora blackouts och bli väldigt aggressiva som kan leda till fara för omgivningen och en själv. Och då kan man börja undra om man ska vara rädd att vara ute eftersom man inte vet hur många som använder anabola steroider i ens omgivning.

I artikeln ‘‘Anabola steroider tros förkorta liv’’, på sidan www.nt.se , publicerad 2006-11/15.  Säger Göteborgs läkare att överdödligheten av användning av anabola steroider ökar med 25%. Läkarna menar att anabola steroider förstör hjärnan så mycket och att kroppen inte sedan klarar den stora förändringen. Hjärtat orkar inte pumpa ut blodet i kroppen och sedan tar hjärtat stryk. När jag läser artikeln blir jag genast mycket räddare med vad som faktiskt kan hända om man tar anabola steroider. Och jag tror inte så många vet om att man faktiskt kan dö i förtid.


Jag förstår att många upplever en stor press på hur man ska se ut i dagens samhälle. För media har en stor inverkan på hur vi ska se ut. Vi ser oftast inte många på tv eller i tidningar som har en dålig kropp. Och därför blir väldigt många lockade att få snygg kropp på kortare och enklare tid. Men Personligen anser jag att anabola steroider är väldigt farligt och det finns mycket mer hälsosammare sätt att kunna få sin perfekta kropp.

Sofie Ohlson 1B

1 kommentar:

  1. Väl skrivet och intressanta synpunkter dock väldigt mycket text

    SvaraRadera