torsdag 13 mars 2014

Sluta med dieter, ät normalt & börja träna istället.

Det finns en hel del många olika dieter, och det kommer nya slags dieter hela tiden. Några exempel på populära dieter är LCHF, GI-metoden och viktväktarna, men det finns en diet som på senaste tiden blivit väldigt populär, den så kallade 5:2 dieten. Vad är det egentligen? 5:2 innebär att man äter som vanligt fem dagar i veckan och äter väldigt lite två dagar i veckan, man begränsar kraftigt sitt intag av kalorier. Just idag så finns det begränsad kunskap om eventuella bieffekter. Jag anser att man ska sluta med dieter och äta normalt, man kan gå ner i vikt utan massa konstiga dieter!

För att gå ner i vikt så kan man lika gärna äta normalt och börja träna, det är mycket bättre och ger inte någon skada för kroppen. Om man vill gå ner i vikt så är det mycket bättre om man börjar träna sin kropp och får muskler istället för att svälta 2 dagar i veckan. Om man inte vill gå på gym så går det lika bra att motionera. Det finns vissa människor som klarar dieterna utan problem men det finns en hel del människor som kan få problem i framtiden. Man mår bättre i psyket av att äta normalt varje dag, om man skippar lunchen någon dag så mår man illa och man blir grinig. Ät lika mycket varje dag så mår du helt enkelt bättre. Tänk på att minska ner på godis och snabbmat så kan du säkert få bättre resultat på viktminskningen.

Medierna har fått oss att tro att man ska frossa i sig mat de fem övriga dagarna, medier är en sådan sak som man inte ska lita på hela tiden. Det finns många som tycker att det inte hjälper att äta mindre två dagar i veckan så dem allra flesta väljer att avstå 5:2. I artikeln ``Är 5:2 dieten för tuff?´´ Skriven av Örjan Magnusson och Diana Olofsson den 1 september 2013 på webbsidan svt.se/agenda så kan man läsa en intervju med Kerstin Brisman som säger att det inte finns några nackdelar med 5:2, och hon anser att man blir piggare och får bättre hälsa av dieten. Brisman säger att hon tror risken för infektioner minskar om man använder sig av dieten men hon vet inte exakt. Hon påpekar även att det är en lätt metod om man vill gå ner i vikt. Jag anser att Brisman har helt fel när hon säger att det inte finns nackdelar, för det finns massor av nackdelar man kan till exempel bli sur och grinig när man inte får äta och man kan få problem för det i framtiden, i intervjun säger hon även att det är en lätt metod att gå ner i vikt men det är det inte. Kroppen mår mycket bättre om man bara äter normalt och motionerar flera dagar i veckan eftersom man behöver få i sig energi varje dag.

Jag tycker att alla ska äta normalt och sluta upp med alla dessa dieter, om du vill hålla dig frisk och inte få skador i kroppen så ska du äta som vanligt och börja träna eller motionera istället. Ät dem tiderna du brukar så slipper du bli grinig och få ont i huvudet. Alla behöver få i sig tillräckligt med mat.


Källor jag använt mig av: svt.se/agenda Emelie 1B

2 kommentarer:

  1. Riktig bra skrivet men ganska lång text!

    Amonrat 1b

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet och intressant att läsa, blir dock lite otydligt emellanåt

    Johanna 1B.

    SvaraRadera