fredag 7 mars 2014

Svenskarna har blivit lata!

Allt fler människor börjar på någon slags diet, dieter som går ut och t.ex. att bara äta kött eller enbart fett men den mest vanligaste är den så omtalade 5:2 dieten. Den går ut på att man äter helt normalt 5dagar i veckan medan du dom andra 2 dagarna äter nästintill ingenting.

Diabetesforskaren Kerstin bistam är förespråkare för 5:2 och ser inga nackdelar med metoden. Hon anser att dieten gör oss piggare och ger oss bättre hälsa.- ur svt agenda 01-09-13

 Varför dieter har blivit så stort i Sverige, tror jag kan bero på att folk som är överviktiga eller inte trivs i sin kropp vill ta en genväg till att gå ner i vikt, men det vanliga traditionella metoderna att förbränna mer än du äter helt enkelt är för jobbigt. Visst, det är jobbigt att efter en tuff dag på jobbet eller i skolan att finna ”orken” att gå ut och röra på sig, men jag kan garantera att varenda en mår bättre av att gå ut på en promenad än att äta en halv banan stället för en hel.

 Jag tycker att man istället gör det fysiska arbetet till något roligt, till exempel åker och simmar med familjen så kommer det gå betydligt lättare att ”orka” den sista biten istället för att ge upp. Många som börjar med en diet ” har kanske som mål att gå ner 5kilo” och när dom nått målet så faller dom tillbaka till sin gamla livsstil igen och vipps så är dom där 5kilora tillbaka runt magen igen. Man måste helt byta livsstil för att en diet ska leda någonstans.
                                  http://www.svt.se/agenda/klarar-vi-av-5-2-dieten
                                  http://www.vetenskaphalsa.se/vi-ater-25-procent-mer-kott-an-rekommenderat/
Tobbe 1C

1 kommentar: