måndag 17 mars 2014

ÄT OCH VAR LYCKLIG

Lite fakta om olika varianter på dieter som man kan prova om man är intresserad av sådant.


 Leucindieten: Går ut på att man ska äta mycket helst enbart protein för att öka fett förbränningen. Man bör äta till exempel fisk, kött och ägg.


 Bikinidieten: Med denna diet vill kvinnor få snabba resultat för att få en snygg bikinikropp, man ska helst inte äta någonting men eftersom de inte funkar i längden så ska man väl sikta på att få i sig mindre än 1000 kalorier om dagen (hur mycket de nu är?) är mat vägra är ju inte speciellt bra. Dieten kan (liksom en del andra dieter också) leda till anorexi.


 Shang-ri-la dieten: Dieten går ut på att sänka suget efter mat/ energi. Enligt dieten ska man dricka en drink av neutral vegetabilisk olja och sockervatten och höja olja och socker intaget överlag.


 Personlig åsikt om alla dieter är att de inte verkar funka så bra. Ända sen man var liten har man fått höra från både damer, tanter, flickor och tjejer som diskuterat olika dieter och knep för att gå ner i vikt och få en snygg kropp. Men då verkar ingen försökt att träna? Tillslut när de försökt med 3milj trick och trix inser de att den enda vägen är att träna/ motionera då får de resultat ganska fort och de flesta blir träningsnarkomaner om de inte lägger av efter ett tag.

 http://www.svd.se/mat-och-vin/sju-populara-dieter_6741251.svd

1 kommentar:

  1. Bra att du tog med exempel på flera olika dieter och att man får veta att en del dieter kan leda till anorexia.
    Du skulle kunna skriva mer om vad du tycker. T.ex. om då inte dieter funkar, hur ska man äta?
    Karolina 1A

    SvaraRadera