torsdag 6 mars 2014

DOPING FÖRSTÖR DIN KROPP

Att bygga muskler kan vara jobbigt om man ska göra det naturligt för det tar rätt lång tid att se resultat. Därför är det flera personer som dopar sig och tar steroider. Steroider gör så att kroppen snabbt bygger muskler. För att många tycker det tar för lång tid att gymma normalt och äta som vanligt och inte ta protein pulver eller andra medel.

Doping förstör din kropp i med att man kan få bröstcancer av det och pungen krymper och man får pipig röst låter inte så jätte macho direkt. (Camilla,2014)
Det som är farligt med det också är att man blir lätt aggressiv men också deprimerad av det. Man blir det när man slutar med det och det är farligt för att man kan få för sig att hoppa på någon och slå någon utan orsak och det kan vara väldigt farligt för att man är oftast mycket större än andra. ( Gustafsson,2014)

Levern påverkas hos alla som tar steroider. Långvarigt intagande kan ge blodcystor i levern och såväl ofarliga som dödliga tumörer kan utvecklas. Steroider kan också ge förändrade blodfettvärden som ökar kalkavlagringar i blodkärlen vilket i sin tur kan leda till höjt blodtryck hjärtinfarkt och stroke. (CAN Centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysning 2014)


Jag tycker inte att man ska dopa sig för att det känns mycket bättre att veta att man har gjort allt själv och inte tagit några genvägar till resultatet. Och man slipper alla medel och tabletter som kostar ganska mycket och att det är farligt att ta dom. Genom att inte ta tabletter gör så att man känner sig mycket gladare genom att veta att man har gjort allting själv och inte tagit några dumma medel för att få resultatet. 

Tobbe, 1A

Gustafsson, Peter ( 2014 ) "är sjuka grejer som kan förstöra hela livet" jnytt.se

4 kommentarer:

  1. Det var bra att du var så snabb på att skriva.

    SvaraRadera
  2. Du skriver snyggt och prydligt med stycken o.s.v. Du skriver också mycket om vad du tycker och det BRA. Du kanske skulle kunna skriva något om någon annan slags doping som exempel blod-doping men allt annat var skit bra! =D

    SvaraRadera
  3. Bra argument och bra skrivet, skulle vara intressant att få veta mer om annan slags doping med!

    Fanny 1a

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet, mycket fakta om vad det finns för risker med doping. Skulle vara intressant om du hade haft med ett motargument också.

    Heidi Forsgren 1A

    SvaraRadera