fredag 14 mars 2014

Anabola Steroider är inte bra

I Sverige känner många ett tryck på hur dem ska se ut. Vältränad och muskulös. Det är svårt och tar mycket tid. Tid som ingen vill spendera. Träning har som många andra saker genvägar och det finns preparat för ökad muskelbildning. Den största och mest spridda av dessa är Anabola Steroider. Jag tycker inte att dessa bör användas eftersom de förstör kroppen och livet för den som använder sig av dem.
Det största argumentet mot dopning är att det har en negativ effekt på kroppen. Det ger ökat blodtryck, förhöjda blodfetter, infertilitet och ökad risk för Cancer. Detta borde avskräcka de flesta.
Det kan också förstöra utseendet hos användaren. Det leder till permanent håravfall och svår akne. Hos män så leder användandet till förminskade testiklar och kraftig haka. Kvinnor får ökad hårväxt, skägg, basröst och menstruationstörningar. Detta tycker jag är hemsk och är dåligt för alla.
Anabola Steroider har en negativ effekt på användarens beteende. Det ger t.ex. ökad aggressivitet och depression. Jonas som är före detta användare av Anabola Steroider blev intervjuad i artikeln Är sjuka grejer som kan förstöra hela livet på jnytt.se. Han sa då: ’’Det negativa är att man går i djup depression när man slutar, att man blir aggressiv och våldsam.’’[1]
Det som ses som bra med Anabola Steroider är att de hjälper muskelbyggnaden. Det går mycket fort att bygga upp mycket muskler. Detta väger dock inte upp mot de katastrofala biverkningarna som medföljer. För att sammanfatta så är Anabola Steroider farliga och bör undvikas eftersom de förstör både kroppens yttre och inre.

4 kommentarer:

  1. en bra text med bra argument men olika textstorlekar

    SvaraRadera
  2. bra synpunkter, tydlig rubrik som passar ihop med texten men lite rörlig
    Miriam

    SvaraRadera