söndag 16 mars 2014

Doping

                                                     Doping
   
Doping är ingen medicin som är recept utskrivet som man kan köpa på apoteket. Utan man får köpa det på internet eller på något annat sätt.  Anabola steroider gör så att man orkar att träna mera och får snabbare muskler.  
Det är rätt så många som använder någon sorts av preparat och speciellt stora idrotts män Som använder det bara för att vinna dom här stora idrottstävlingarna, där mycket pengar är med i spelet. Sen finns det också dom här som börjar träna själva. Men inte ser något resultat på sig själv och att kompisarna dra i väg i kroppsbyggnaden och då börjar man att ta anabola steroider bara för att hänga med dom i storleken. 

jag tycker Innan du ska börjar att ta någon sorts preparat så ska du nog tänka igenom, ifall det verkligen är det du vill göra. För jag har läst en artikel på jnytt.se som är skriven utav Peter Gustafsson.  som heter ”Är sjuka grejer som kan förstör hela livet” där kan man läsa om en kille som heter Jonas som började ta olika sorters preparat.  Bara för att hans kompisar fick respekt från andra människor för att dom var biffiga. Då ville han också ha den respekten utav andra människor. Men han visste inte om alla bieffekter som man kunde få utav att ta olika sorters preparat.  Efter att han hade slutat med det så orkade han inte göra något med sitt liv så han fick gå iväg till sjukvården. Nu får han gå hos en terapeut varannan vecka. Så är det värt att dopa sig när man veta att hela ens liv kan gå snett på grund av att man vill vara biffig som sina kompisar eller bara för att vinna den här tävlingen.  

 Samhället skulle kanske börja att tänka på att inte bara ha med folk som är jätte vältränade på filmer och så vidare för att folk vill vara lik dem och börjar då att ta anabola steroider bara för att få en snabb effekt. Men vet du hur lätt det egentligen är att fastna för anabola steroider. Så du också får ta hjälp utav någon sorts terapi. exakt som Jonas fick göra. Är det värt det? Bara för att man inte kan komma ut ur ett missbruk. Då är det lika bra att inte börja med det då slipper man att gå till någon varje vecka.  
Jag tycker att man ska ta dom här som håller på med riktig doping och inte plocka in dom här som har tagit sin medicin pga dom måste för att dom har en sjukdom tex allergi medicin, för det är ju en sak som läkaren har skrivit ut till den här personen för att dom ska må bra.     

Men ifall du vill förstöra dit liv genom att ta olika sorters preparat, bara för att det tar för lång tid att träna så mycket som man behöver göra utan anabola steroider. Så varsågod men du kommer alltid bli gladare och känna dig bättre ifall du tränar upp dina egna muskler utan att ta något preparat. För då vet du att det är du som har tränat upp dig.  Då känner du dig bättre för att det är du själv som klarade av all den här träningen. Sen är det du själv som vinner den här stora tävlingen med ditt land.     

Emma Morell 1B

3 kommentarer:

  1. Bra text, dock har du slarvat lite med kommatecken vid en del. "För jag har läst en artikel på jnytt.se som är skriven utav Peter Gustafsson." Kommatecken ska vara där, istället för punkt. Och du har slarvat lite med mellanslag ibland.

    Texten är annars bra skriven och inte alls för lång eller för kort. Ett perfekt blogginlägg

    Kitok WhiteFang 1B

    SvaraRadera
  2. Bra argument och tydlig tes. Dock är du lite slarvig med kommatecken/punkt och meningsbyggnad. I övrigt bra text! :)

    Johanna 1B

    SvaraRadera
  3. Bra fakta och styck indelning, men du har slarvat lite med mellanslag ibland.

    Amonrat 1B

    SvaraRadera