fredag 7 mars 2014

Är det verkligen naturligt?

Vi kan ta 5:2 dieten som exempel. Enligt Aftonbladet så är 5:2 dieten helt och hållet säker, faktum till och med bra för hälsan. Stefan Svensson jobbar med reklam för 5:2 dieten och anser att det här är framtiden. Nu för tiden så säger samhället i stort sett att för att gå ner i vikt så ska man inte behöva anstränga sig. Det är så den bekväma människan tänker. Alla vill ju se ut som de perfekta TV-kändisarna, smala och sexiga.

Men för att kunna göra det så får man ju absolut inte anstränga sig, eller? Om man tar en promenad på 20 minuter varje dag så gör det skillnad. 20 minuter måste väl ändå den stressade människan ha tid med? Ja, igår såg jag ett brittiskt vetenskapsprogram. Där visade dom en som en dag i veckan sprang i en brant backe så han fick maxpuls i 30 sekunder. Det visade sig att 30 sekunders tränande hade lika stor effekt som en lätt jogging tur (dagligen i en vecka). Så ja, 30 sekunder är ju faktiskt det som behövs, sen kanske inte maxpuls passar alla människor.

Koster och dieter är nu populärare än någonsin! Varför ställer man ju sig frågan? 5:2 dieten den går helt enkelt ut på att inte röra sig någonting och hoppa över att äta i två dagar och enligt medierna så kan man frossa i sig de andra fem dagarna. Forskning visar att man når samma resultat om man hoppar över den där kvällsgroggen och den där semlan till fikat. Dessutom ger detta fel bild till speciellt tonårsflickor. Svälta sig själv? ”Nej tack”.

Enligt min åsikt så är de här lata enkla dieterna och kosterna undanflykter. Undanflykter ifrån att anstränga sig så lite som absolut möjligt. Helheten är bara fel! Det säger ju sig själv att för att gå ner i vikt så kan man inte bara sitta framför tv´n. Det är onaturligt. Det som verkligen förvånar och äcklar mig är att människor faktiskt opererar sig till att bli smala. Krymper magsäcken för att bli smal. Hur långt ska det behöva gå? För att gå ner i vikt så måste man ha självdisciplin. Jag själv tränar på hög nivå och det är träna 4 dagar i veckan som gäller. När man tränar så mycket så känner man hur bra kroppen mår och man får högre självförtroende.

Enligt forskare så funkar faktiskt 5:2 dieten, den funkar väldigt bra men man når samma resultat genom att bara hoppa över dom där små sötsakerna. Så man får ju välja det som passar en själv bäst. Svälta sig i två dagar eller äta som vanligt och bara gå eller ta cykeln till affären. Helt enkelt tycker jag att folk ska börja röra på sig mer istället för att vara så bekväma, det mår man bara bra av och det är ju så naturligt och simpelt! För det är ju faktiskt precis det… det är inte naturligt att läkare skriver ut medicin på recept för att man ska gå ner i vikt och det om något är ju inte naturligt. Man mår allra bäst av att röra på sig och äta helt och hållet naturliga saker! Det är vad jag tycker och det funkar ju faktiskt.
       
Johan Qwarforth

http://www.svt.se/agenda/klarar-vi-av-5-2-dieten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar