fredag 7 mars 2014

Kost och dieter

Kost har blivit mycket strängare. Det har blivit vanligare att äta nyttigt och att leva friskt men då har många börjat gått efter olika koster och dieter som ska göra så dom lever ett sundare liv.

Ett ex är 5:2 dieten. Det säger sig själv att man med 5:2 fastar 2 dagar i veckan, och det kan funka för en del och andra inte. En annan väldigt vanlig diet är LCHF som säger att man ska äta mycket fett och lite kolhydrater och det är ett sätt som funkar kanonbra för väldigt många. Dock ska man inte äta denna dieten när man tränar för man får inte samma ork utan kolhydraterna. 
Koster och dieter är väldigt sunt för hälsan men de kan ha sina nackdelar, som att det slår sig psykiskt på personer så att dom bara ska äta nyttigt och dom kan inte njuta någon gång. 

Jag anser att 5:2 dieten inte är bra för kroppen på grund utav att man inte ska fasta överhuvudtaget. Kroppen behöver näring men ska man träna också så är det inte något bra, du får inge kraft. Det värsta är att jobbar man så kan man inte fasta för att det fattas näring. Då tycker jag att LHF är mycket bättre för att man har hyfsat med kraft och att det är förbannat gott och så är det mycket mättande mat för att det är mera fett.

Folket som håller på med konstiga koster kan få näringsbrist. Det har även testats i storbritanniskt studie att det spelar inte någon större roll vad man äter, för t.ex. så äter man olika dieter för att minska risker för olika sjukdomar och den här studien har visat att det inte minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar något speciellt.

Som sagt tycker jag att olika dieter är rätt överskattat för att man får ingen njutning av god mat. Det man kan tänka på är att det är nyttigt att äta grönsaker också och att det ska vara varierat matintag i olika former.



1 kommentar:

  1. Jag tyckte att det var intressant att läsa det du har skrivit och det är intressant information. Varför tycker DU att det inte är bra för kroppen?
    Victor 1c

    SvaraRadera